Fri. Dec 8th, 2023
Download CS 1.0 (1999)

Regele shooter-urilor competitive a început ca un mod Half-Life, dezvoltat de Minh Lee și Jess Cliffe, care a început să circule în formă beta în iunie 1999. Co-creatorii au mai lansat câteva versiuni în restul anului, înainte ca în 2000 Valve a dobândit IP-ul și le-a adus pe ambele în interior. Counter-Strike, pe care unii l-ar putea numi cel mai mare joc competitiv din toate timpurile, a fost lansat oficial pe 9 noiembrie 2000.

Iată comunicatul de presă pe care Doug Lombardi de la Valve l-a trimis la acea vreme. „De la lansarea sa inițială beta din toamna anului 1999, Counter-Strike a devenit jocul de acțiune online jucat numărul unu, depășind toate titlurile comerciale și necomerciale din clasa sa. Counter-Strike 1.0 va fi lansat mai târziu în această seară pentru toate Counter-Strike și Half existente. -Jucători de viață. CS 1.0 conține arme noi, o serie de remedieri de joc, precum și hărți, modele și animații îmbunătățite. Counter-Strike 1.0 va fi disponibil pe o varietate de site-uri de jocuri în două variante: ca o actualizare pentru jucătorii CS existenți și ca un mod complet pentru proprietarii Half-Life existenți.”

Counter-Strike a sosit remarcabil de complet format, permițând chiar și acea perioadă beta extinsă. La lansare, jocul era în jur de două echipe de cinci care jucau fie tipuri de joc de dezamorsare a bombelor, de salvare a ostaticilor, fie de asasinare, iar dacă încărcați Counter-Strike: Global Offensive astăzi, acesta este încă nucleul. Totuși, aceasta a fost doar jumătate din poveste, deoarece jocul care a început ca un mod a atras propria comunitate de modding. De-a lungul anilor care au urmat, ei aveau să creeze hărți care au devenit pilonii competitivi, au inventat moduri care mai târziu aveau să devină oficiale (Gun Game) și au generat subculturi precum hărțile „surf”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *